akinblogit

Henkilökohtainen blogi tällä kurssilla

Paluu Blogit-aiheen hakemistosivulle | Ryhmäblogit-ohjesivulle | Ensimmäinen ryhmätehtävä
Linkit henkilökohtaisiin blogeihin | Ryhmäblogit: AHVENET | HAUET | KUHAT | MATEET
Ohjausblogi: Puikkari

Tämän kurssin tavoitteena on tukea omaa työtäsi ja antaa eväitä tvt-opetuskäyttöön. Eräs keskeinen väline, jolla tätä tavoitetta saavutetaan, on oman projektin kanssa työskentely, niin että jotain oppimaasi sovellat konkreettisesti omassa työssäsi. Koska emme tapaa fyysisesti, oman projektin työstäminen ja esittely tapahtuu blogin (tai sen korvikkeen) avulla.

Blogi toimii oppimispäiväkirjana, portfoliona ja vertaistuutoroinnin paikkana. Kurssin edetessä saat ohjeita blogityöskentelyyn.

KUINKA ETENET:
  1. Tutustu Blogi-aiheen oppimateriaaliin tässä wikissä
  2. Yritä selvittää itsellesi, mikä blogi on ja mitä sen opetuskäyttö tarkoittaa
  3. Perusta oma blogi tätä kurssia varten. Tutustu ensin Blogit-oppimateriaaliin ja Neljään hyvään blogipalveluun
  4. Kirjoita ensimmäisinä pohdintoina blogiisi ajatuksia ja havaintoja blogin opetuskäytöstä ja siitä, miten sinä itse voisit käyttää blogia.
  5. Jos blogimaailma ei viehätä, perusta korvikkeeksi Moodlen laatikkoon 2 omalla nimelläsi keskustelu, johon kirjaat blogitehtäviä. Kerro siellä ensimmäisiä havaintojasi ja ajatuksiasi blogeista ja kerro myös, miksi et itse perustanut tällä kurssilla blogia.
  6. Tuutorparit vierailevat toistensa blogeissa ja muutoinkin parhaan kokemuksen saat, jos teet kaikille avoimen blogin ja vierailet myös toisten blogeissa kommentoimassa. Kaikille avoimista blogeista tehdään linkkilista Moodleen. Luvan kanssa kurssilaisten blogeja linkitetään myös tänne.
  7. Oman blogin perustaminen: Valitse blogipalvelu > Tutustu palvelun ohjeisiin > Pyydä Annelta ohjeita tarpeen mukaan sähköpostilla.
  8. Lähetä Annelle sähköpostilla linkki blogiisi, kerro myös, saako linkin laittaa Moodlen lisäksi tähän avoimeen kurssiaineistoon.
  9. Voit myös kertoa oman blogin tekemisestä ryhmäblogissa ja kysellä muulta ryhmältä vinkkejä ja kokemuksia.
  10. Ensimmäinen henkilökohtainen blogitehtävä: Pohdi blogien ja wikien opetuskäytön mahdollisuuksia. Vrt. lista opetussovelluksista>