Tervetuloa Verkon pauloissa -kurssin aloituskeskusteluun

Paluu Google aloituskeskustelun ohjeeseen | Virikesivu Google aloituskeskusteluun

Käytämme tällä kurssilla avoimen verkon palveluita ja ohjelmia. Ne ovat osalle kurssilaisista tuttuja ja osalle uusia tuttavuuksia. Monet asiantuntijat ennustava, että oppimisen alueella siirrytään entistä vahvemmin kohti avoimia verkkoympäristöjä. Näihin ajatuksiin voit tutustua kurssin wikissä alkukeskustelu virikkeissä. Wiki on muuten eräs avoimen verkon ilmiö.

Ota keskustelussa kantaa teemaan Avoin vs. suljettu verkkoympäristö opiskeluun. Koeta perustella näkemyksesi. Kommentoi toisten esittämiä ajatuksia. Jos sinulla ei ole vielä mielipidettä asiasta, aloita tustumalla virikesivun antiin.

Pieni opastus verkkokeskusteluun
Koko kurssi on jaettu kokonsa vuoksi neljään keskusteluryhmään: Ahvenet, Hauet, Kuhat ja Mateet. Naapuriryhmässä saa toki käydä lurkkimassa (lukemassa ilman kommentointia). Luo oman ryhmäsi keskustelusta kiinnostava. Heittäydy ja tarkkaile, mitä tuntemuksia verkkokeskustelu herättää.

Aloitusviestissä on monta kysymystä. Tartu yhdessä viestissä yhteen kysymykseen. Kirjoita lyhyesti, ytimekkäästi ja ystävällisesti. Vaikka olisit eri mieltä jostakin asiasta, pyri ilmaisemaan asiasi perustellen ja viittaamaalla asiasisältöihin. Hyvässä keskustelussa osataan olla eri mieltä ilman ikävää virettä.

Kuuntele toisia ja tartu kommenteissa kiinnostaviin puheenvuoroihin. Saat eniten keskustelulta kun heittäydyt siihen aktiivisesti.

Huomioi, että keskustelutilassa ei ole mahdollista editoida viestiä jälkikäteen. Harkitse siis sanojasi, mutta älä ole toisaalta liian pidättyväinen. Verkkokeskustelulle on ominaista vapaamuotoisuus. Se on kirjoitettua puhetta, hieman huolitellumpaa kuin suullinen ilmaisu, mutta toisaalta mutkattomampaa kuin kirjoitettu asiakirja.